Strömstedt & Gollne

Strömstedt & Gollne

Tankar strax efter tolvslaget

AlldagligtPosted by Gollne Sun, May 11, 2008 00:28:06
Jag och Frida kunde inte riktigt bestämma oss för om vi skulle gå ut, vara hemma eller gå på inflyttningsfest. Det är alltid ett dilemma för mig, som vanligen inte söker konflikter, att tacka nej till en fest pga. jobb nästa morgon och sedan gå ut ändå. Nu vill jag förklara mig Hanna, jag insåg ganska snabbt att jag inte skulle komma hem så tidigt om jag gick till dig som om jag bara tog en öl med ett par kompisar. Det hade garanterat varit roligare hos dig nämligen. Det var verkligen inget personligt. Bara så att du vet.

Jag hörde en massa roliga saker när jag var ute, jag såg också en del som var mindre roligt. Jag börjar med det roliga

En tjej runt 17 satt brevid mig och Frida och förklarade för sin väninna över telefonen att hon vart på grillfest. Den hade dock tagit slut lite tidigt för polisen hade kommit på besök. På frågan varför de kom sa hon bara, festen var i Tyresö. Det förklarade nog det mesta enligt henne. Enligt mig med.

Till det mindre roliga så har jag idag blivit vittne till maktmissbruk och övervåld av vakter vid Gullmarsplan. Det ska sägas att jag inte såg upprinnelsen till det hela men jag är av åsikten att man inte behöver vara tolv stycken vakter för att hålla ner en kille som var lite för full. Så fort han sprattlade till eller tittade bakåt spände de polisgreppen. Killen var gråtfärdig när vakterna tryckte in honom i ett hörn och stod och knuffade på varandra för att mosa killen samtidigt som de fängslade honom. Jag frågade Frida som jag skulle filma det hela med min mobil, hon tyckte att det var bäst om jag lät bli. Kanske var det så. Annars hade väl jag också fått smaka på de bittra små polisrejects-killarnas frustration. Hela händelsen fick mig att tänka på hur man rekryterar folk till ordningsföretagen. Nedan har jag knåpat ihop en egen liten annons:

Gillar du att tortera smådjur och fåglar? Brukar du kolla på Cops och tro att det är på riktigt? Gillar du ryssfemmor? Har du en liten snopp? Då är ordningsvakt ett jobb för dig. Ring Sonny på 070-447XXX

Sleep.

  • Comments(0)//stromstedt.gollne.se/#post187